Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Poziv k prepovedi SUV v centru mesta
Novice   |   Nemčija
Poziv k prepovedi SUV v centru mesta
Prejšnji petek je sredi Berlina možakar doživel srčni napad in z Macanom do smrti povozil 4 ljudi.
Artur Švarc
11. september 2019 | 7:27:00

Sprva je policija menila, da je šlo za dirko po mestnih ulicah, zdaj pa vse kaže, da je 43-letnega Berlinčana obšla slabost in je zapeljal na pločnik. Pri tem je do smrti povozil 64-letno žensko s triletnim vnukom ter dva 20-letnika. Ustavila ga je šele ograja gradbišča.

V avtomobilu sta bila še starejša ženska in 6-letna punčka, a nista bili poškodovani. Moškega so po poškodbi glave odpeljali v bolnišnico.

Ob tej tragediji se je močno dvignil glas vseh, ki opozarjajo, da SUV-ji, ki so kot tanki, ne sodijo v mesta. Med njimi je bil tudi župan četrti Berlin Mitte, osrednjega dela Berlina. Stephan von Dassel je sklical tiskovno konferenco in povedal. »Ti tanki ne sodijo v mesta. Uničujejo klimo, vsaka vozniška napaka je smrtno nevarna za druge udeležence.«

V zadnjem obdobju se je število novo registriranih SUV-jev v Nemčiji močno povečalo in z 22,2 % predstavlja največji delež novih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Kakšne bedarije, kot da bi bilo manj mrtvih, če bi bil avto manjši.Te pa prepoved avtov na sploh, pa bo ziher.
11.9.2019 8:44:42
skrivo
Če meni prepovejo avto, ne morem na šiht! SUV je sicer potratno vozilo, vendar tole gre pa čez vse meje; avto tokrat res ni bil kriv!
11.9.2019 13:59:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija