Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Frankfurt
Prihodnost sejma ogrožena
Nemški Handelsblatt je ob okrnjenem Frankfurtskem avto salonu že napovedal, da smo prireditev v taki obliki gledali zadnjič.
Artur Švarc
16. september 2019 | 7:19:56

V Frankfurtu tako ni bilo kar nekaj znamk. Manjkali so Toyota, Peugeot, Citroen, Nissan, Kia, Volvo, Ferrari in celoten FCA. Handelsblatt piše, da se proizvajalci zdaj dogovarjajo o nocem konceptu Frankfurta, ki se bi posvetil mobilnosti in ne več novim avtomobilom.

»Pomembnost avtomobilskih salonov se je spremenila. V prihodnje bo več poudarka na tehnologiji in manj na novih izdelkih,« je povedal Nicolas Peter, finančni šef BMW-ja.

Tiste znamke, ki so v Frankfurtu ostale, so močno zmanjšale svoj razstavni prostor, med njimi tudi BMW in Mercedes. Handelsblatt poroča, da je BMW proračun zmanjšal kar za dve tretjini, Daimler pa za dobro tretjino.

Handelsblatt še zaključuje, da je bilo tudi obiskovalcev manj za petino, enako pa se je skrčil tudi sam prostor na 168 tisoč kvadratnih metrov, kar je 16 % manj kot lani.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jurica
sem bil nekaj let nazaj....gužva za znoret, nikol več
16.9.2019 7:43:42
7even77
Na teh salonih je vedno gneča. Z Ženevo je precej podobno. In ja, to je res neprijeten del šova. No, da pa bi zaradi naštetih majkajočih - razen morda Volva ali Ferrarija - ukinili dejavnost kot tako, pa menda ni pričakovati ali pa bi bila vsaj škoda. Navkljub le nekoliko zmanjšanim razstavnim površinam pa sta imela recimo in Mercedes (Daimler) in VW ponovno tradicionalno največje kapacitete.
16.9.2019 8:09:03
2fast4y
Danes se nič več se ne splača...tudi iz postelje vsat, če se te ne oprime vsaj par čukov...
16.9.2019 8:25:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija