Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Uresničenje sanj tragično preminule Jessi Combs
Novice   |   ZDA
Uresničenje sanj tragično preminule Jessi Combs
Jessi Combs, ki se je pred nedavnim smrtno ponesrečila med postavljanjem hitrostnega rekorda, bo morda posmrtno dosegla svoj cilj in postala najhitrejša ženska na svetu.
Urša Prosenjak
23. september 2019 | 7:30:00

V svojem zadnjem poskusu, ki se je tragično končal, je z avtom na reaktivni pogon dosegla hitrost 856 kilometrov na uro, s čimer je presegla rekord svoje vzornice, ameriške kaskaderke Kitty O'Neil iz leta 1976, ki je na trikolesniku dosegla hitrost 824 kilometrov na uro. Rezultat bodo predlagali za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Če bo rekord potrjen, bo Jessi Combs uradno najhitrejša ženska na svetu.

Novico so sporočili ob otvoritvi razstave »Jessi Combs: življenje s polno hitrostjo« v Petersen Automotive Museum, kjer so razstavljene njene čelade, medalje in različni spominki iz njene televizijske kariere. Pred dnevi so v njen spomin tudi ustanovili fundacijo, ki nosi njeno ime, namenjena pa bo izobraževanju in opogumljanju nove generacije deklet, ki rušijo stereotipe.

Combsova je bila ena najuglednejših televizijskih osebnosti na področju avtomobilizma v zadnjem desetletju. Spremljali smo jo lahko v številnih oddajah, med drugim tudi  v "Overhauling" in "All Girls Garage."

Svetovni rekord 641 kilometrov na uro s štirikolesnim vozilom je postavila leta 2013. Sicer ga je izboljšala že lansko leto, ko je dosegla hitrost 777 kilometrov na uro, vendar rekord ni bil uradno potrjen zaradi tehnične napake. Njene sanje so bile preseči rekord O'Neilove, kar ji je nazadnje tudi uspelo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija