Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Deset milijonov Land Cruiserjev
Japonski proizvajalec je po 68 letih od predstavitve prve generacije legendarnega terenskega modela, v teh dneh postavil nov veličasten mejnik. Zabeležili so prodajo deset milijontega Land Cruiserja.
Peter Pirkovič
23. september 2019 | 10:41:41

Vozilo je bilo prvič na cesti leta 1951, ko je luč sveta ugledalo za potrebe japonske policije in vojske, da je na terenu reševalo velika in težka terenska vozila. BJ (B kot tip motorja, J kot Jeep) je imel zelo sorodno zasnovo kot Jeep Willys, 3,4-litrski šestvaljnik z 68 kilovati moči in dobre terenske sposobnosti, saj se je z njim Toyotin tovarniški voznik podal na goro Fuji. Štiri leta kasneje nastane serija 20, ki je že namenjena civilni uporabi, hkrati pa je bil Land Cruiser model, ki je vstopal na nove trge in nekaj let kasneje predstavljal že več kot tretjino celotnega Toyotinega izvoza. V 68 letih je LC dobil kar 14 nadaljevanj in danes velja kot velik in udoben SUV, ki ponuja zanesljivost in zmogljive terenske sposobnosti. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija