Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   EuroNCAP
Pet za BMW-je, štiri za Peugeota in Jeepa
EuroNCAP je tokrat testiral štiri vozila, pet zvezdic je pripadlo BMW-ju, ena manj pa Jeepu in presenetljivo Peugeotu 208.
Uredništvo
10. oktober 2019 | 8:12:57

Tretja generacija Serije 1, prvič s sprednjim pogonom, ima še naprej pet zvezdic, skupno število točk pa bi bilo še višje, če se ne bi malce slabše odrezali vzglavniki. Tudi Serija 3 v sedmi generaciji nadaljuje BMW-jev niz petic in se po točkah zdaj uvršča na vrh lestvice velikih družinskih avtomobilov.

Jeep z one strani Atlantika je dobil štiri zvezdice, z malce slabšim rezultatom vzglavnika in bočno trdnostjo s točkovnim trčenjem. Morda največje presenečenje je novi Peugeot 208, ki je za malo zgrešil pet zvezdic, medtem ko jih je predhodnik dobil. Od prejšnje generacije, ki je bila testirana 2012, so se poostrili tudi kriteriji. Najslabše se je 208 odrezal pri zadnjih vzglavnikih, kjer je dobil najnižjo vrednost – slabo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija