Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Trenutek, ki so ga čakali mnogi ljubitelji Porschejev
Končno jih je srečala pamet, se je glasil zapis na družabnem omrežju, ko se je razvedelo, da bo Porsche pri modelih 911 S in 4S omogočil možnost izbire ročnega menjalnika. In to sedemstopenjskega.
Peter Pirkovič
2. november 2019 | 7:23:00

Na tak način so šli še korak dlje od vse konkurence in hkrati prisluhnili dolgoletnim kritikam mnogih, ki so menili, da bi Porscheji morali biti na voljo tudi z ročnim menjalnikom. Za zdaj je jasno zgolj to, da bo ta možnost na voljo samo za ameriške kupce, medtem ko odločitev za Evropo in druge kontinente še ni padla. Izbira ročnega menjalnika v ZDA ne bo pomenila nikakršnih doplačil, bosta pa ta dva modela serijsko opremljena s Sport Chrono paketom, mehansko zaporo diferenciala in Torque Vectoring sistem. Navkljub dejstvu, da bo avto za okrog 40 kilogramov lažji, v primerjavi z modelom, ki ima vgrajen PDK menjalnik, bo novinec malenkost počasnejši. Od 0 do 100 km/h bo šprint trajal 4 sekunde (s PDK 3,3 s), medtem ko bo končna hitrost primerljivo visoka (306 km/h).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Hm - pa se ga je sicer vse doslej, ko je bil ta avtomobil na voljo "samo" z več kot fantastičnim PDK-jem, prodalo morda kaj manj ...? Mislim, - da se je na družabnem omrežju znašle zapis nekoga, a jih je "končno srečala pamet"?! In to ponudijo nato zgolj tam čez, kjer se skorajda "rodijo" (in se v preteklosti dejansko so) z avtomatiko med sedežema... Tudi prav - a osebno se mi zdi to nek puristični nesmisel. Pri tej ceni in pri takšnem avtomobilu. Zdaj naj temu "vzoru" sledijo še pri Lamborghiniju (kot eni izmed hišnih znamk), pa nato pri Ferrariju itn..
3.11.2019 17:19:27
Jože
Odlično, sam prisegam na ročni menjalnik, saj pravemu vozniku (tehniku) da obilico užitkov pri vožnji. Vesel bi bil, da bi bila zadeva univerzalna, da bi lahko dodal stopalko in vstavil ročni menjalnik in obratno. Naj se vsak vozi tako kot se želi in mu paše, zadeve pa ni težko narediti univerzalen.
4.11.2019 15:28:23

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija