Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novo življenje starih Renaultovih baterij
Ena izmed pariških turističnih atrakcij bo prihodnje leto postala okolju prijaznejša. Vožnjo po Seni bo turistom namreč omogočal prvi povsem električni potniški čoln, ki bo imel vgrajene reciklirane baterije.
Urša Prosenjak
8. november 2019 | 8:16:00

Turisti bodo uživali ne le v razgledu, pač pa tudi v zavesti, da njihov izlet ne obremenjuje okolja, saj je brez izpustov in celo koristno uporablja baterije, ki bi sicer bile zavržene. Čoln, imenovan Črni labod, poganjajo rabljene baterije iz Renaultovih električnih vozil. Baterije so obnovili posebej za projekt, ki je rezultat sodelovanja med Renaultom in organizacijama Seine Alliance in Green-Vision. Do leta 2024 želijo elektrificirati celotno rečno floto, ta čoln pa je prvi korak v to smer.

V Črnem labodu bodo 4 obnovljene baterije, ki bodo poganjale 20 kW motor. Napolnile se bodo v 2 do 3 urah in zagotavljale dve uri vožnje. Električni čoln pa bo imel še druge prednosti, med drugim težo: baterije in motor, ki bodo nameščeni pod sedeži, tehtajo skupaj 278 kg, kar je znatno manj od teže rezervoarja za gorivo in klasičnega motorja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
"...baterije, ki bi sicer bile zavržene" Resno? Od kdaj se rabljene delujoče li-ion baterije zavržejo?
8.11.2019 12:46:45
bigt
Pa nehajte pisat, da je vse, kar gre na elektriko brez izpustov. Od kod jo pa dobimo? Od cvetenja vijolic...?
8.11.2019 15:38:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija