Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Policisti v lov za voznikom Clia, ki je končal na strehi
Na zadnji oktobrski dan so policisti z vozilom, ki je imelo vgrajen sistem Provida, po ljubljanskih ulicah skušali zaustaviti predrznega voznika Renault Clia.
Uredništvo
9. november 2019 | 9:09:00

Ta ni upošteval navodil policistov in kljub temu nadaljeval z vožnjo ter pri tem ogrožal sebe in še druge udeležence v prometu (večkrat prevozil rdečo luč na semaforju). Z begom je nadaljeval po Podutiški cesti iz smeri Ledarske ulice proti Ulici bratov Babnik, ko pa je prevozil nadvoz ljubljanske obvoznice pa se je njegov beg klavrno končal na strehi. Zaradi številnih hujših kršitev cestnoprometnih predpisov bo obravnavan za sum storitve kaznivega dejanja - Nevarna vožnja v cestnem prometu.

324.člen kazenskega zakonika med drugim pravi: Voznik motornega vozila, ki v cestnem prometu povzroči neposredno nevarnost za življenje ali telo kakšne osebe s tem, da vozi predrzno ali brezobzirno ali vozi motorno vozilo, ki ga nima pravice voziti, in pri tem ne prilagodi hitrosti vožnje na nepreglednih odsekih ceste, v križiščih, pred prehodi za pešce ali ob njih, kolesarskih stezah ali prehodih, prehodih ceste čez železniško progo, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija