Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Posel
Združitev PSA – FCA bo obdržala vse znamke
Pred dnevi je nastal četrti največji avtomobilski proizvajalec na svetu, takoj za VW-jem, Toyoto in navezo Renault-Nissan-Mitsubishi.
Artur Švarc
10. november 2019 | 10:48:00

A nobeden od njih ni tako pester, kar se tiče znamk, razpršenih po več kontinentih. Skupaj oba partnerja letno prodata 8,7 milijona avtomobilov. Glavno vprašanje ob združitvi je bilo seveda, kaj bo z znamkami.

Pri PSA-ju imajo znamke Peugeot, Citroen, DS, Opel in Vauxhall, FCA pa devet znamk, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati in Ram.

Šef PSA, Carlos Tavares je v intervjuju za francosko televizijsko postajo BFM povedal, da ne PSA, ne FCA nameravata ugašati znamke po združitvi, vredni 50 milijard.

»Vse znamke, brez izjeme, imajo slavno zgodovino,« je povedal Tavares. »Radi imamo zgodovino teh znamk, so temelj za našo prihodnost. Ne vidim nobene potrebe, če bo ta posel sklenjen, da ukinjamo znamke, saj imajo vse svojo zgodovini in svojo moč.«

Tavares je dodal, da znamke dopolnjujejo ena drugo – FCA 66 % prometa ustvari v Severni Ameriki v primerjavi s 5,7 % PSA, PSA pa naredi večino v Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija