Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Hyundai
Končno dovoljenje za gradnjo nebotičnika
Hyundai si že leta prizadeva za gradnjo novega sedeža, zdaj so dobili zeleno luč.
Artur Švarc
29. november 2019 | 7:03:00

Mesto Seul je Hyundaiju izdalo dovoljenje za gradnjo 569 metrov visokega nebotičnika s 105 nadstropji. V njem bo korejski avtomobilistični gigant zgradil pisarne, avtomobilski tematski par, hotel in koncertno dvorano. Samo za zemljišče, ki se nahaja v elitni soseski Gangnam, je Hyundai ponudil 10 milijard dolarjev, 3-kratno tržno ceno in premagal Samsung.

V kompleksu bo delo našlo 18 tisoč ljudi iz 30 Hyundaijevih podjetij. Gradnja bi se morala začeti že 2016, vendar se je vmešala korejska vojska, ki je izrazila zaskrbljenost, da bo tako velika zgradba motila delovanje radarja in vojaških operacij.

In še vrednost investicije? 3,1 milijarde ameriških dolarjev. Hyundai mrzlično išče pot iz krize z novimi investicijami in novimi tehnologijami. Dobiček namreč pada že šesto leto zapored.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija