Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mini replika
Miniaturni Jaguar F-Type hitrejši od velikega brata
Jaguar je v ponedeljek predstavil prenovljeno različico svojega modela F-Type, dogodek pa je pospremila nenavadna popestritev, ki je skoraj zakrila glavno dogajanje.
Urša Prosenjak
4. december 2019 | 7:54:00

Pred razkritjem avta je občinstvo ogrela miniaturna replika Jaguarja F-Type s Hot Wheelsovo izvedbo, ki pripoveduje zgodbo o nastanku avta vse od projektne mize do ceste. Oblikovalec Hot Wheels stez Paul Schmid je sestavil 232 metrov dolgo stezo, sestavljeno iz 25 lupingov, treh velikih skokov in 44  ovinkov. Po njej je zapeljala natančna replika Jaguarja F-Type v merilu 1:64. Pri izdelavi s 3D tiskalnikom so poskrbeli za vse najmanjše podrobnosti, vključno z notranjostjo.

Avtomobilček so nato spustili z višine na stezo, kjer je po vratolomni vožnji poletel skozi okno do svojega velikega brata v naravni velikosti. Med svojim podvigom je dosegel hitrost 482 km/h, kar je znatno več, kot zmore pravi Jaguar F-Type.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija