Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dubaj
Fenomen zapuščenih avtomobilov
Ekstravagance Dubaja smo sicer vajeni, vendar pa se mesto sooča s težavo, na katero ne bi zlepa pomislili: zapuščeni luksuzni avtomobili na ulicah.
Urša Prosenjak
11. december 2019 | 7:55:00

Vzrok nenavadnega fenomena je finančna kriza, ki je v zadnjih letih doletela tudi največje mesto Združenih Arabskih Emiratov. Številni podjetniki so tja prenesli svoj posel, nato pa ugotovili, da njihovo ekonomsko stanje ni najboljše. V Emiratih se z zadolženostjo ne šalijo, dolžniki lahko kaj hitro celo pristanejo v zaporu, preden bi uspeli prodati premoženje in poravnati dolgove. Mnogi zato v naglici zapustijo državo, za sabo pa pustijo stvari, ki jih ne morejo vzeti s sabo na letalo. In tako njihovi avtomobili končajo zapuščeni na letališču, ulici ali pa celo kje v puščavi.

Pred nekaj leti se je med zapuščenimi avti znašel celo Ferrari Enzo, vreden več kot milijon dolarjev. Njegov lastnik je za sabo pustil hišo, službo in svoje celotno življenjsko delo. Vozilo, ki je del omejene serije 399 primerkov, so sicer umaknili z žgočega puščavskega sonca v skladišče, vendar mu tam tudi ni kaj bolje.

Ni pa ekonomska kriza edini razlog zapuščenih avtomobilov. Nekateri lastniki pobegnejo pred roko zakona tudi zaradi nečednih poslov. Končni rezultat je seveda enak.

Vsako veliko mesto se bori s svojimi težavami. V večini je to prometna gneča in pomanjkanje parkirnih mest. V Dubaju pa je to zanemarjanje in zapuščanje luksuznih superavtov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Nov zakon, če v roku dveh let lastnik ne pride po avto, postane last države. Fertik.
11.12.2019 9:42:24
7even77
Lastnika, ki je pobral šila in kopita, niti iščejo ne. Je pa predlog takšnega zakona čisto na mestu.
11.12.2019 11:52:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija