Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dacia
Drugo leto poceni električni avto?
Električni avtomobili so zaenkrat še precej dragi, Dacia pa naj bi že drugo leto začela prodajati tudi električni avto s ceno 15 tisočakov.
Artur Švarc
13. december 2019 | 8:30:00

Ideja pripraviti električni avto za Dacio ni nova, saj smo že videli nekaj konceptov. Nemški Automobilwoche je zapisal, da zdaj Dacia pripravlja poceni električarja, ki bo v prodaji še pred koncem prihodnjega leta.

Zadeva bo stala okoli 15 tisočakov, ko pa na to dodamo še lokalne subvencije, je cena v rangu Sandera. Razlaga, zakaj se Dacii mudi, je jasna – tudi za Romune velja, da morajo zmanjšati skupni CO2 in električni avto je edina rešitev.

Seveda pa je mala tudi verjetnost, da bo Dacia avto delala »iz nule«. Kitajski trg je v začetku letošnjega leta dobil Renaulta City K-ZE, ki je narejen na osnovi indijskega Kwida z električno dušo. Še več, avto bi za Dacio izdelovali kar  v isti kitajski tovarni, le z drugim imenom.

K-ZE ima 25,8-kWh baterijo, ki zadošča za doseg 250 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija