Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Hrvaška
Voznikom električnih vozil prekipelo, blokirali bencinski servis
Na Hrvaškem je neformalni klub lastnikov Tesel organiziral protest in zasedel Inino črpalko.
Artur Švarc
13. december 2019 | 8:37:00

Naj za začetek razložimo ozadje – ICEing je izraz, ko vozniki običajnih avtomobilov parkirajo na mestih, ki so namenjena polnjenju električnih vozil – nekaj, kar ni nič nenavadnega tudi v Sloveniji. Razlog za to početje je ali nagajanje ali bolj verjetno zgolj popolna ignoranca. Težava za voznike EV je seveda jasna, saj ne morejo polniti svojih avtomobilov.

Lastniki Tesel in še nekaj drugih električnih avtov so protestirali proti temu negativnemu fenomenu in ostalim voznikom pokazali, kako je, če se obnašaš kot bedak.

Hrvati so video naslovili Revenge of the Electric Car, Maščevanje električnega avtomobila.

»Tako je videti, ko ne preostane druga možnost, da pokažeš, kaj pomeni blokiranje mest za EV. Celoten protest je trajal šest minut, ni bil naš namen, da nadlegujemo ljudi, ampak da opozorimo na to, da električni avtomobili obstajajo.«

Posted by
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Res so ogroženi, protest je upravičen, ampak, črpalk je toliko, da se enostavno zapelješ na drugo bencinsko.
13.12.2019 10:29:34
Macolar
Kak fino. Greš drkat tiste ki verjetno sploh nikoli niso zasedli polnilnega mesta. Če vidiš da avto zaseda plac za filaje, pokličeš pajka. Ali pa pričakaš lastnika. Ne posiljuješ pa ostalih.
13.12.2019 10:37:21
Sledge_Hammer
macolar, kolk neumno razmišljanje!!! "Greš drkat tiste ki verjetno sploh nikoli niso zasedli polnilnega mesta." a ko nekdo zasede el.PM s smradom pa ne drka nekoga ki ni nikoli zasedel bencinske? Ni rešitev klicanje pajkov, potem bi vsak lahko rekel pač pokliči pajka, tudi invalidom!!!! ali ni lažje biti malo uvideven?
13.12.2019 15:17:34
macolar
Seveda je rešitev klicanje pajka. Kaznovan naj bo tisti ki neupravičeno zasede polnilno mesto. Pravtako invalidni prostor. Pa kaj ti ni jasno? Tile elektro teroristi pa so se spravili na navadne ljudi, za katere ne vedo ali so parkirali na polnilnih mestih. Določeni ljudje na splošno ne poznajo kulture in bontona. Če jim pajek odpele avto, pa bojo mogoče poštudirali da se na polnilnih mestih in mestih za invalide ne parkira.
13.12.2019 16:51:08
skrivo
V SLO je enako. Je pa povprečje na EV mestih takšno kot na mestih za invalide: X5, X6, Q7, kombi ali pa 20 let star Clio. To je to. Smo se pa v društvu DEMS (daleč največje EV društvo v SLO) odločili za bolj mehke variante - opozarjanje kršiteljev z listki, ki vsebujejo vljudne prošnje, da ne bi naslednjič tu parkiral, seveda pa tudi kdo pajka pokliče. To se nam je zdelo bolj primerno, kot pa bolj nasilne akcije, ki povzročijo samo še večji odpor na nasprotni strani.
15.12.2019 0:16:27
aichi
Mojo zgodbo iz Šiške lani z i3 itak poznaš, za 20 minut je bila cela pumpa zaprta sem pač parkiral za unim in potegno kabel!
15.12.2019 13:13:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija