Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prenovljeni VW Passat na losovem testu
Na losovem testu ni mogoče pogrniti. Hitrost se le znižuje, dokler se avto ne začne obnašati, kot se mora. Toda 73 km/h za VW Passata Variant ni najbolj idealen rezultat.
Urša Prosenjak
16. december 2019 | 2:05:31

Passat je ena izmed redkih srednjevelikih limuzin, ki so priljubljene v Evropi, obenem pa edina, ki prinaša znaten dobiček. Neuspeh Passata pri čemerkoli pomeni madež na ugledu celotnega segmenta in lahko le še poveča priljubljenost križancev.

Volkswagen je letos predstavil rahlo prenovljenega Passata, ki je doživel nekaj manjših sprememb dizajna, motorji pa so revidirane verzije dosedanjih. Zapletlo se je pri losovem testu. Gre za simulacijo dogodka, kjer se na cesti pred nami nenadoma pojavi velika žival in se ji moramo sunkovito izogniti. Passatu je to uspelo najdlje do hitrosti 73 km/h.

V prvem poskusu, izvedenem pri 76 km/h, je Passatu zaneslo zadnji del in se je stežka obdržal na cesti. Za različico pred prenovo teh podatkov ni, je pa pred dvema letoma Arteon, ki temelji na enaki MQB platformi, pokazal nekoliko nestabilnosti.

Slab rezultat Passata pa ni toliko kritika Volkswagna, kot samega razreda vozil s težkim dvolitrskim dizelskim motorjem in DSG menjalnikom, ki prenaša ravnotežje naprej.

V videu si oglejte, kako je izgledal losov test VW Passata.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Bo vsekakor zanimivo videti - če, se razume - podobne razredne kandidate.) Skorajda precej pričani smo lahko, da ali bo ali bi pa lahko bil rezultat zelo enak. Žal. Gledano torej segmentno, ne le koncernsko, seveda.
16.12.2019 8:28:17
Lovro7
Je res zanimivo: https://youtu.be/MjmX-s_GWqM
16.12.2019 9:46:28
7even77
Drži! Še ob primeljivi motorizaciji, pogonu, menjalniku in - predvsem - karoserijski izvedbi, pa bo (še zanimiveje).
16.12.2019 10:35:25
7even77
in SAMO kot primeri, nič nadaljnjega ali neposredno primerljivega, namenoma - https://www.youtube.com/watch?v=mZRWiKIERic , https://www.youtube.com/watch?v=eyob6QwfVdw in, kot se bere, vodljivostno eden boljših modelov https://www.youtube.com/watch?v=i7IDM07l5d0
16.12.2019 10:49:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija