Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Govorice
Začetek konca naveze Renault-Nissan?
Pri Financial Times namigujejo, da bi se tesna povezava obeh znamk lahko v že v nekaj mesecih zelo ohladila. Skupna točka vsega tega je japonski ubežnik številka 1, Carlos Ghosn.
Peter Pirkovič
13. januar 2020 | 11:00:00

Človek, ki je pred časom poskrbel za združitev dveh velikanov in nenazadnje je s tem rešil skorajšnji potop japonskega Nissana, bo zdaj posredno prelomna točka za dolgoletno partnerstvo, ki več kot očitno razpada. Kot poroča omenjeni medij, so šefi japonskega proizvajalca kmalu po aretaciji okrepili načrtovanje ukrepov, z namenom, da bi se oddaljili od Renaulta. Od virov blizu Nissana, so novinarji FT dobili informacije, ki že kažejo na dejstvo, da se pri Nissanu želijo ločiti tako na področju inženirskega dela, proizvodnje in upravljanja. Te navedbe, kakopak, za zdaj obe podjetji zanikajo. 

Obenem pri Financial Times poročajo, da so bili že v Ghosnovi dobi številni glavni inženirji in vodje določenih oddelkov pri Nissanu precej nezadovoljni z odločitvijo, da se proizvajalca združujeta na inženirskem in proizvodnem področju. Jasno je, da bo moral Nissan, v primeru ločitve od Renaulta, poiskati novega partnerja, sicer znamka na samostojni poti ne bo preživela. Carlos Ghosn je na tiskovni konferenci, pretekli teden, omenil, da je bila ponudba za združitev s koncernom FCA zapravljena priložnost, saj bi se s tem zelo okrepili in postali eden največjih igralcev na svetu. To priložnost so hitro pograbili pri konkurenčnem PSA.

Če naveza razpade, bodo morda najkrajšo potegnili pri Mitsubishiju, ki je del te naveze od leta 2016, saj bodo spet ostali brez nujno potrebnega zavezništva, samostojna pot na trgu pa ni najboljši obet za prihodnosti. Hkrati velja omeniti še to, da ima naveza Renault-Nissan sklenjene še nekatere inženirske in proizvodne pogodbe s koncernom Daimler ter nekaterimi drugimi avtomobilskimi proizvajalci, ki jih bo prav tako potrebno razreševati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Ne verjamem, da bo naveze zaradi tega konec, nekaj kašljanja in kolcanja pa seveda bo.
14.1.2020 15:51:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija