Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Uradno
Opel bo odpuščal
Nemški proizvajalec, ki je že nekaj let pod novim lastništvom, je sprejel ne najbolj priljubljene ukrepe.
Uredništvo
15. januar 2020 | 8:14:00

Kot so sporočili iz družbe, bodo v Nemčiji odpustili 2100 zaposlenih, posledica tega pa je slabša prodaja in povpraševanje. Pravzaprav bodo delavcem ponudili možnost odhoda z odpravninami, prisilnih odpuščanj pa za zdaj naj ne bi bilo. Vodilni pri temu proizvajalcu bodo obenem  prilagodili tovarno v Rüsselsheimu do te mere, da bodo poleg Astre s klasičnimi pogoni, proizvajali tudi hibridne modele, kar bo po oceni izvršnega direktorja Michaela Lohschellerja zagotovilo varnost delovnih mest.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Čeprav razumen, družba sporoča, da bo odpustila 2100 zaposlenih s posledico slabše prodaje in povpraševanja. Opel odpušča torej zato, da bi s tem dosegel umiritev sedanje nevzdržno visoke prodaje in povpraševanja. OK, hec na stran, ampak dosežek je že to, da ostajata tako Rüsselsheim kot Bochum aktivna, odpiščanja pa so v zelo omejenem obsegu. Večina proizvajalcev odpuščanj pod 10.000 niti ne oznanja.
15.1.2020 9:14:18
7even77
Agonija te znamke se torej nadaljuje. V bistvu ne prav presenetljivo - skok iz enega "primeža" (GM) v drugega (PSA) ni bil za znamko nič kaj obestavnega, vsaj doslej ne. Pa tudi -zelo težko prodajaš in tržiš vozilo, ki je takorekoč prepis ali kopija tvojega siceršnjega originala, pa ne le v tehničnem, pač pa tudi vizualnem smislu. Ljudje pač ne nasedajo (več) in isti ljudje, ki so kupci takšnih vozil, to vsekakor očitno pokažejo - z zmanjšanim naročanjem in nakupom. Pri konkretno teh dveh , zdaj koncernskih vozil, torej originalu 208 in derivatu Corsi, pa mi gredo strašno na živce tista res izredno (pre)kratka zadnja bočna vrata. Niso le čudna na pogled, tudi pri vstopanju/izstopanju se to takoj občuti.
15.1.2020 13:13:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija