Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Napoved
Toyota Supra z dvolitrskim 258-konjskim turbo bencinarjem
Japonski proizvajalec je kmalu po novem letu začel intenzivno modelsko ofenzivo, s katero bodo bogatili svojo prodajno ponudbo. Po brutalnem Yarisu GR, je zdaj čas še za nekoliko manj zmogljivo, a še vedno spoštovanja vredno Supro.
Peter Pirkovič
16. januar 2020 | 10:46:00

Cenejša verzija Supre GR ima vgrajen bavarski dvolitrski turbo bencinski motor, ki je povezan s samodejnim osemstopenjskim menjalnikom, ta pa moč prenaša na zadnji kolesni par. Vrstni štirivaljnik razvija še vedno solidnih 190 kilovatov moči (258 KM), 400 Nm navora in z nekaj manj teže, z mesta do 100 km/h, zmore pospešiti v zglednih petih sekundah. Najvišja hitrost je kakopak elektronsko omejena na 250 km/h. S skoraj 100 kilogrami manj teže in z razporeditvijo teže 50:50, je Supra idealen sopotnik za natančno piljenje zavojev.

Cena za naš trg še ni znana, zagotovo pa bo precej nižja od sedanjih 72 tisočakov. V osnovni opremi Connect so na seznamu sedeži odeti v alkantaro, 18-palčna platišča, radijski sprejemnik, v bogatejših paketih opreme oziroma na seznamu za doplačilo pa najdemo še elektronsko zaporo diferenciala, JBL ozvočenje, usnje na sedežih, prilagodljivo vzmetenje, projekcijo podatkov na vetrobranskem steklu in kup drugih dodatkov.

Avto na trge prihaja marca oziroma aprila, zanj pa, za razliko od zmogljivejše sestre, ne bo veljala omejitev proizvodnje. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija