Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kia načrtuje pol milijona električarjev letno
Kiin srednje- in dolgoročni načrt predvideva prodajo 500 000 električnih vozil letno. Plan S, kot so ga poimenovali, naj bi realizirali do leta 2026.
Urša Prosenjak
17. januar 2020 | 8:14:00

V prihodnjih petih letih naj bi predstavili 11 novih modelov EV, z njimi pa naj bi zavzeli 6,6-odstotni svetovni tržni delež, na nekaterih tržiščih pa tudi do 20%. Četrtina njihovih vozil naj bi bila okolju prijaznih.

Prvi povsem električni avto na novi platformi bodo predstavili leta 2021, šlo pa naj bi za križanca z več kot 500 km dosega in zmožnostjo hitrega polnjenja. Obenem bodo kupcem ponudili tudi EV različice obstoječih modelov.

»Ker se avtomobilska industrija močno spreminja, je čas, da se tudi Kia Motors preoblikuje v globalno podjetje, namenjeno inovacijam po meri kupcev. Kia Motors bo aktivno sodelovala pri sprejemanju izzivov, s čimer bo prepoznala in izkoristila nove priložnosti za razvoj podjetja naprej,« je povedal izvršni direktor Han-woo Park.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Barbika
Glede na povpraševanje po njihovih EV bo verjetno še to premalo. EV Kije so razprodane večinoma še preden pridejo v salon.
18.1.2020 9:46:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija