Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zamenjali prvo žensko na vodilnem položaju Citroena
Citroenovi nadzorniki so pred nekaj dnevi dosedanjo direktorico Lindo Jackson prerazporedili na drugo delovno mesto znotraj koncerna PSA in za krmilo francoske znamke postavili Vincenta Cobéeja.
Peter Pirkovič
17. januar 2020 | 10:55:00

51-letni Cobée ima kar nekaj izkušenj v avtomobilskem poslu. V avtomobilskem sektorju je začel delovati leta 2002, ko se je pridružil podjetju Nissan Motor Corporation. Opravljal je strateške funkcije, kot sta zlasti funkcija direktorja nabave pri podjetju Nissan Europe (2005) in funkcija direktorja programov znamke Nissan na Japonskem (2008). Med bivanjem na Japonskem je leta 2010 postal vodja blagovne znamke Datsun, od leta 2017 dalje pa izvršni direktor korporacije Mitsubishi Motors, zadolžen za produktno strategijo, blagovno znamko ter produkte in programe. Z drugimi besedami, desna roka aretiranega Carlosa Ghosna. 

Do nedavnega je bil Cobée pomočnik Linde Jackson, dosedanje šefice Citroena, ki bo zdaj začela voditi študijo, katere cilj bosta opredelitev in utrditev diferenciacije blagovnih znamk znotraj portfelja znamk. Linda Jackson bo neposredno odgovorna šefu PSA, Carlosu Tavaresu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija