Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ideje
Po CyberTrucku še Cyberhouse
Ruski arhitekt iz družbe Modern House je predstavil svojo vizijo futuristične hiše, ki vleče vzporednice z nedavno predstavljenim pickupom proizvajalca Tesla Motors.
Peter Pirkovič
20. januar 2020 | 11:43:00

Alex Wizhevsky je dotični mojster načrtovanja, ki stoji za vozijo moderne hiše, kamor bi seveda spadal tudi Teslin Cyberturck. Kot pravi, gre lahko arhitektura domovanja tudi v podobno smer kot avto industrija. V omenjeno hiši, ki najverjetneje ne bo dobila pravih dimenzij, bi uporabnik vstopal neposredno z avtomobilom, kjer bi ga dve veliki stranici varovali pred močnim vetrom. Spodnji del hiše bi bil namenjen velikemu več namenskemu prostoru, obenem ima objekt še veliko klet in zares velik bivalni prostor. Kot še pravi arhitekt, je hiša opremljena s čistilci za vodo zrak in s sistemom za obdelavo odpadkov, nasploh pa je zasnovana na način, da bi uporabnik v njej lahko preživel več kot leto dni, ne da imel stika z zunanjostjo. A vse skupaj je zgolj ideja na računalniku. Je pa zanimiva, ni kaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija