Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Prenova
Junija v Slovenijo pripelje prenovljeni Citroen C3
Francoski proizvajalec je na splet postavil prve fotografije prenovljene prodajne uspešnice, ki ima po vsej Evropi, v aktualni generaciji, že več kot 750 tisoč kupcev.
Peter Pirkovič
11. februar 2020 | 18:06:00

Skladno z ostalimi prenovami znotraj koncerna PSA, je tudi Citroen po štirih letih rahlo prenovil model C3. Ne gre za korenito oblikovno prenovo, ampak bolj za lepotne popravke v obliki novih odbijačev, maske, nova so 17-palčna platišča, še vedno za doplačilo obstajajo Airbumpi, hkrati pa so konkretno obogatili barvno paleto in število personaliziranih kombinacij. Če jih je prej bilo le 36, jih je zdaj v ponudbi kar 97. 

V notranjosti največjo spremembo predstavljajo novi komfortni sedeži, vključno z naslonom za roko, ki so sicer na voljo v modelu C4 Cactus, vgrajeni so novi kakovostnejši materiali, osrednji zaslon na dotik zdaj meri 7 palcev, pod streho nove multimedije pa so na voljo še glasovno upravljanje, Mirror Screen, Apple Car Play in Android Auto. Omembe vredno je tudi dejstvo, da je C3 tudi z vidika aktivne varnosti precej napredoval. Opremljen je lahko s pomočjo pri čelnem parkiranju (sistem, ki poenostavi vožnjo po mestu, zajema šest zaznaval za pomoč pri čelnem parkiranju, ki po potrebi sprožijo zvočno opozorilo), s katero se je število njegovih sistemov za pomoč pri vožnji povečalo na dvanajst. Nekateri, kot sta na primer prostoročni dostop in zagon ali sistem za speljevanje v klanec skrbijo za udobje, drugi pa zagotavljajo varnost, kot na primer Active Safety Brake, prepoznavanje prometnih znakov ali samodejni preklop dolgega snopa luči.

Pri motorizaciji ni bistvenih novosti. Še vedno največji poudarek namenjajo 1,2-litrskemu bencinskemu PureTech motorju s 60 in 81 kilovati, v ponudbi pa bo tudi 1,5-litrski HDi s 74 kilovati moči. Poleg ročnega 5- ali 6-stopenjskega ročnega menjalnika bo na voljo tudi 6-stopenjska avtomatika. Iz družbe C-Import, ki pri nas zastopa znamko Citroen, sporočajo, da bodo prvi primerki prenovljenega C3 na voljo v začetku poletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija