Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Coronavirus oklestil prodajo avtomobilov
Novice   |   Kitajska
Coronavirus oklestil prodajo avtomobilov
Prodaja avtomobilov na Kitajskem je padla za 18 % po izbruhu epidemije s coronavirusom.
Artur Švarc
14. februar 2020 | 6:29:00

Januarja je prodaja padla skoraj za petino in že 19. mesec zapored pada, k temu pa je ob epidemiji pripomogel tudi zgodnejši začetek novoletnih praznikov kitajskega leta.

Po prvih podatkih je padla prodaja vozil za 18 %, električnih, priključnih in podobnih novodobno energetsko učinkovitih vozil pa kar za 54 %.

Vse skupaj se je začelo z zgodnejšim začetkom praznikov, potem pa je izogibanje javnim mestom zadnja dva tedna januarja zaradi virusa le še dodatno pripomoglo k slabim številkam, niti prodajalci pa zaradi tega niso naročali dodatnih zalog.

Po ocenah bo zaradi epidemije (pomanjkanje delovne sile in s tem delov) prizadeta proizvodnja kar milijona avtomobilov.

V provinci Hubei, kjer se je vse skupaj začelo, je obstala proizvodnja pri glavnih proizvajalcih Dongfengu, Hondi, Renaultu in Peugeotu, ponovni zagon pa se izmika. Skupaj v Hubeiu proizvedejo 9 % vseh kitajskih vozil.

Na drugi strani so pri Tesli, kjer so pred mesecem dni končali novo tovarno, s pomočjo lokalnih oblasti ponovno zagnali proizvodnjo.

Kitajska je lani beležila 8,2 % padec prodaje, tudi zaradi novih emisijskih standardov, krčenja ekonomije in trgovinske vojne z ZDA.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija