Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Koronavirus
Fiat ustavil proizvodnjo v Kragujevcu
Koronavirus začenja vplivati tudi na evropsko gospodarstvo. Prvi evropski proizvajalec bo moral zaradi posledic izbruha virusa na Kitajskem začasno ustaviti proizvodnjo v svoji evropski tovarni.
Urša Prosenjak
17. februar 2020 | 8:19:00

Koncern Fiat Chrysler Automobiles bo začasno ustavil proizvodnjo v Srbiji zaradi pomanjkanja delov s Kitajske. Doslej so težave povezane z virusom vplivale le na proizvajalce na Kitajskem, tokrat pa bodo prvič morali proizvodnjo ustavili v obratu v Evropi.

Fiat se trenutno trudi zagotoviti prihodnjo zalogo, da bi lahko proizvodnjo ponovno zagnali konec meseca. V Kragujevcu sicer izdelujejo Fiat 500L, težave pa povzroča pomanjkanje komponent za avdio sisteme in ostalih elektronskih delov.

Lansko leto so izdelali okoli 40 000 vozil, podoben izid pričakujejo tudi letos, saj naj začasna ustavitev ne bi dolgoročno vplivala na proizvodnjo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija