Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Tesla
Sodišče ustavilo gradnjo nemške Gigafactory
Le nekaj dni po začetku pripravljalnih del pred začetkom gradnje Tesline nemške tovarne so se le-ta ustavila. Lokalna okoljevarstvena organizacija se je pritožila zaradi posega v gozd, ki ima velik okoljski pomen za širše območje. Upravno sodišče je odredilo začasno prekinitev del, da bi lahko podrobneje preučilo razmere.
Urša Prosenjak
17. februar 2020 | 17:09:00

Okoljevarstveniki so že pred časom izrazili nestrinjanje z gradnjo tovarne, saj bo tovarna po zagonu proizvodnje velik porabnik vode, kar utegne na tem območju povzročiti pomanjkanje pitne vode za prebivalce, obenem pa bo Tesla že za namen postavitve tovarne posekala 92 hektarjev gozda, kar bi  po besedah okoljevarstvenih organizacij povzročilo nepopravljivo škodo za rastline, živali in tudi ljudi na širšem območju.

Podjetje želi sicer okoli 300 hektarjev veliko zemljišče za gradnjo objektov pripraviti do konca februarja. Prekinitev del je sprožila tudi negativne odzive, zlasti v nemški politiki in gospodarstvu.

Wolfgang Steiger iz gospodarskega sveta nemške vladne stranke CDU je mnenja, da dogajanje meče slabo luč na državo in njeno gospodarstvo v očeh ostalih držav.

Tesla odločitve sodišča za zdaj ne komentira. Tovarno sicer gradijo blizu novega berlinskega letališča, kjer bodo zgradili tudi inženirski in oblikovalski center, saj je prav tamkajšnje inženirsko znanje eden ključnih razlogov, da so za lokacijo bodoče tovarne izbrali Nemčijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Niti te niti tiste zadeve z Magno in Počivavčkom ne morem rezumeti - a se ne da takih stvari PREJ predvideti/pregledati/dogovoriti/zlobirati/whatever?
17.2.2020 20:27:22
Sledge_Hammer
Jaz pa ne razumem zakaj se morajo take tovarne vedno načrtovati tam kjer je nek gozd, a res ni nikjer koščka zemlje brez gozda?
18.2.2020 10:25:15
Fero
Res je, naravo moramo začeti ohranjati oz. posegati v njo v najmanjšem možnem merilu.
18.2.2020 10:52:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija