Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Koronavirus
Panika ne bo preprečila ženevskega avtomobilskega salona
Ženevski avtomobilski salon bo prihodnji teden nemoteno odprl svoja vrata, kljub paniki zaradi koronavirusa, ki je zavladala v Evropi in privedla tudi do odpovedi različnih dogodkov.
Urša Prosenjak
27. februar 2020 | 8:05:00

Nekaj dni po tem, ko so uslužbencu Italdesigna diagnosticirali okužbo s koronavirusom, je švicarski minister za zdravje na novinarski konferenci dejal, da je moremo trditi, da je Ženeva varna pred boleznijo. Kljub temu so organizatorji sklenili, da bodo dogodek izpeljali, sprejeli pa bodo določene preventivne ukrepe.

Obiskovalci in razstavljalci bodo morali zagotoviti, da vsaj 14 dni pred udeležbo niso kazali znakov okužbe, Ministrstvo za zdravje pa bo zagotovilo razkužilna sredstva za roke. Na dogodku pričakujejo okoli 660 000 obiskovalcev, situacijo pa bo nadzorovalo zdravstveno osebje.

Določene dogodke, ki bi se morali v Ženevi odvijati to pomlad, so sicer preložili. Eden izmed njih je mednarodna razstava inovacij, ki se bo namesto marca zgodila septembra, saj pričakujejo veliko število udeležencev s Kitajske in Hong Konga, iz Azije pa prihaja skoraj polovica razstavljalcev. Tudi na avtomobilskem salonu bodo razstavljali kitajski proizvajalci avtomobilov, kot denimo Aiways in Changan, kar pri nepoučenih povzroča nelagodje. Izbruh virusa je namreč povzročil precej strahu in nestrpnosti do ljudi azijskega porekla, širjenje različnih dezinformacij pa pri tem ne pomaga.

Pred virusom in boleznijo, ki jo povzroča, se najučinkoviteje zaščitimo z ustrezno higieno, predvsem rednim in temeljitim umivanjem rok, ter z upoštevanjem razdalje med nami in drugimi ljudmi. Ta naj bi bila vsaj en meter, kar pa je na množičnih dogodkih ponavadi težko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Sejem ur je že prestavljen za mesec dni... Da bi lahko tovrstno najboljši kupci zapestnega prestiža, Kitajci, morda takrat lahko prišli naokoli.
27.2.2020 13:52:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija