Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Registracije avtomobilov v marcu
Prodaja je strmoglavila, a tudi april ne prinaša optimizma
Statistika registracij za pretekli mesec kaže katastrofalno prodajno sliko, kar je bilo za pričakovati. Zaprtje teh pa bo na dolgi rok trgovce pahnilo na rob preživetja, kar že nakazuje prva krizna statistika registracij na našem trgu.
Peter Pirkovič
3. april 2020 | 11:52:00

16. marca je država odločila, da se tehnični pregledi in registracije vsaj do 16.aprila začasno zaustavijo, z možnostjo, da se odlok podaljša še za dodaten mesec dni. Ker je hkrati zastalo tudi javno življenje po Sloveniji in so posledično svoje prodajne salone zaprli vsi trgovci, do nadaljnjega ni možno kupiti in registrirati novega avtomobila. To se je seveda odrazilo v marčevski statistiki registracij, ki je dobesedno strmoglavila. 

Število registracij je bilo v primerjavi z lanskim enakim obdobjem za 62 odstotkov nižje, na letni ravni (prvi trije meseci leta 2020) pa je padec 28-odstotni. Pri združenju uvoznikov, ki deluje pri Trgovinski zbornici Slovenije, so na vlado RS že naslovili pobudo, da bi se vse nove avtomobile lahko registriralo na daljavo (elektronsko), saj ti ne potrebujejo tehničnega pregleda, a ideja za zdaj še ni obrodila sadov. 

Torej, v marcu je bilo registriranih 2743 osebnih vozil (marec 2019 – 7304 vozil), skupno v treh mesecih 14.508 vozil. Na lestvici, kjer je skupno z 2781 registriranimi vozili vodi Volkswagen, so največji padec zabeležile znamke Opel (-92,9%, 34 registriranih vozil), Seat (-85,5%, 40 registriranih vozil) in Citroen (-77,3%, 79 registriranih vozil). Med rdečimi številkami pa najdemo tudi izjemo, ki beleži pozitivno statistiko v primerjavi z lanskim marcem. Znamka Mercedes-Benz je v prvi polovici prejšnjega meseca beležila 11-odstotno rast, saj so uspeli registrirati skupno 86 vozil, kar je 9 več kot marca lani. Obenem velja opozoriti, da je potrebno statistiko vendarle jemati z manjšim zadržkom, saj so v njej zajete tudi enodnevne registracije oziroma izvoz. To je razvidno iz spodnje tabele registracij posameznih modelov.

Marsikaj se bo po koncu izrednih razmer spremenilo. To je dejstvo. A v kakšni obliki, za zdaj še nihče pravzaprav ne ve.  Dlje, ko bodo prodajni saloni zaprti, večja bo kasnejša gospodarska škoda, ki jo bo izjemno težko sanirati. V kolikor bodo avtomobilski proizvajalci in trgovci prebrodili čas izrednih razmer, pa se na drugi strani odpira zagotovo še večji izziv. Čas po koncu epidemije. To bo daleč najzahtevnejši preskus za celotno avtomobilsko industrijo. 

»Načeloma, po nekih predvidevanjih, bi se trg v Evropi lahko postavil na noge v letu in pol ali dveh. A to je psihologija. Nihče pravzaprav ne ve, kako se bo slovenski ali nenazadnje italijanski kupec odzval. V kolikor se bo vse skupaj vleklo več kot dve leti, zagotovo sledijo kadrovski rezi in občutno zniževanje stroškov. Prav tako je zagotovo tudi, da bo mnogo avtomobilskih proizvajalcev v letu ali dveh skrčili ponudbo modelov. V mislih imam predvsem tiste nišne modele, ki nimajo jasno definirane prihodnosti. Nedvomno je, da bodo ti rezi tudi čez leto ali dve še vedno precej boleči,« razloži poznavalec mobilnosti Andrej Brglez. 

Pri vsem tem se poraja ključno vprašanje, ki bo aktualno v obdobju po trenutnem krču. Dejstvo je, da so avtomobilski trgovci v času pred krizo v veliki meri naročali in plačali avtomobile, ki zdaj stojijo na parkiriščih oziroma še kapljajo pred njihove salone. Prav za vse te avtomobile bodo zagotovo ponujali dodatne popuste, ki bodo morda privabili kupce nazaj v prodajne salone. »Stoodstotno sem prepričan, da bo to eno boljših let za nakup avtomobila. Razlike med trgovci določenih znamk bodo velike. Nekateri bodo šli v ekstremna znižanja cen, spet drugi bodo zasnovali drugačne ponudbe, zagotovo pa bo izdatno izpostavljen in s popusti spodbujen nakup avtomobila preko financiranja,« še dodaja Brglez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Aprila bo prodaja 0 (nič), saj je vse zaprto. Po virusu, bodo pa ljudje previdni, veliko jih bo brez služb. Predvidevam padec 50%, če se ukrepi sprostijo do junija.
3.4.2020 15:31:12
7even77
Tudi res dodobra subvencionirana možnost nakupa bo terjala dober premislek . Žal so časi takšni, kot so. In ne samo za nas. Se strinjam , @Klemens.
3.4.2020 18:12:10
Firedancer
Se pravi v naslednjih mesecih bo idealna priložnost za nakup novih vozil? Popusti bi morali biti zanimivi, ker bodo proizvajalci/trgovci želeli vrniti prodajo.
3.4.2020 20:01:07
skrivo
Ma namesto, da bi uvedli ukrepe v salonih in servisih na podoben način kot spar, lidl, Hofer,... , so frajerji kar zaprli salone; in to sami. Gostilne imajo 0€ prihodka, ker jih je zaprla država, tile imajo pa 0€ prihodka, ker so se zaprli sami. Kolega gleda svojega eGolfa skozi ograjo, a odpeljati ga ne more, še telefona ne dvignejo. Sramota! Obnašajo se kot v jugi, ko si moral prositi, da si lahko kupil avto.
3.4.2020 21:59:20
shark911
Skrivo: VW bi lahko na vrata salona dal napis: "zaradi bogatije zaprto!"
4.4.2020 2:08:52
luka1
@skrivo če si še enkrat prebereš prvi odstavek članka boš videl zakaj so se saloni zaprli po Sloveniji. Če pa se ti nena da brat pa ti bom jaz napisal oz. prekopiral 16. marca je država odločila, da se tehnični pregledi in registracije vsaj do 16.aprila začasno zaustavijo, z možnostjo, da se odlok podaljša še za dodaten mesec dni. Torek pa kaki logiki lahko rečeš da so se sami zaprli ? Zakon/odlok ki ga je država sprejela jih je prisilil v zaprtje salona oz prodajo novih in rabljenih vozil. Drugič si prvo preberi članek pol pa nekaj obtožuj in piši.
4.4.2020 10:05:01
macolar
Zdaj bo še bolj eko, ko bo lahko cel april hodil peš.
4.4.2020 19:23:08
macolar
Me pa res zanima ali bojo cene kaj padle, ker bo salonom tekla voda v grla. Po drugi strani pričakujem da jih bo rešila država, cene pa bojo lepo ostale zasoljene kot so bile do zdaj.
4.4.2020 19:24:13
7even77
Tudi ta teza bi morda lahko šla skozi. Potem pa so tu še ugibanja, koga po tem scenariju podpreti (rešiti) in koga ne.
4.4.2020 19:32:17
skrivo
luka1: vse to vem, ampak še na telefon se ne oglašajo, lahko bi pokasirali in avto predali takoj, ko bodo registracije spet v teku. Zraven salonov imajo po navadi tudi servise, ki so jih prav tako zaprli. Zakaj že? Neodvisni avtomehaniki pa laufajo dalje....
4.4.2020 19:52:24
skrivo
Popustov na nove avtomobile zagotovo ne bo več kot jih je bilo v dolgoletnem povprečju, mogoče jih bo celo manj, ker ne bo novih avtomobilov, če proizvajalci ne bodo zagnali proizvodnje
4.4.2020 19:55:56
IcEmAn
Saj pooblaščeni servisi več al manj lavfajo, le da res bolj za tiste nujne primere.
4.4.2020 20:03:06
Lovro7
@skriv mam obratno iskušnjo: na golfu 7 mi je en teden nazaj šla pumpa za hladilno tekočino in v Ljubljani nisem našel privat mehanika, ki bi bil pripravljen avto vzet (tudi specializirani ne)- zato sem bil prisiljen it na porsche. O kolobocijah in končnem strošku pa niti ne sprašuj...
4.4.2020 22:38:39
skrivo
Lovro7: kako izgledajo kolobocije, mi je znano, ampak v teh časih si lahko vesel, da so ti ga sploh popravili
4.4.2020 23:30:58
shark911
Luka1: kakšne neumnosti pa ti pišeš?? Ti slabo bereš,zato še enkrat beri članek in kaj si potem odgovoril Skrivu...država NI ZAPRLA PRODAJNIH SALONOV,ampak tehnične preglede in registracije! Prodajni saloni so se sami odločili,da se zaprejo,čeprav bi (v omejenem obsegu) lahko delali naprej,če ne drugače pa preko telefona ali interneta...
4.4.2020 23:46:55
luka1
zakon/odločba je napisana tako da se fizičnim strankam ne sme izadati računa že od 18.3 če se ne motim. Račun se lahko izda samo pravni osebi. Nevem zakaj bi avto hiši bilo v interesu zapreti svoja vrata in ne prodajati. Kolikor vem se delajo samo najnujneši primeri (Gasilci, policija rešilci in podobni). Kolikor vem tudi če so prodajalalci in servisni svetovalci oz. vsi oddeleki na "čakanje na delu" ne smejo po zakonu odgovarjati ali odpisovati na mail strankam. zato so dežurne številke, ki pa so dosegljivi samo med določenim časom.
7.4.2020 12:05:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija