Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Subaru 360
Policijski avto, ki preganja žalost
Subaru ni pogosta izbira za policijsko vozilo, čeprav nekatere države vključujejo posamezne modele japonskega proizvajalca v svojo floto. Med njimi so Italija, Velika Britanija in Francija. Večina policijskih Subarujev je običajnih, skoraj dolgočasnih. Med njimi pa se je znašla izjema.
Urša Prosenjak
9. april 2020 | 7:57:00

Subaru 360 je model, ki je že zdavnaj zapustil prizorišče. Kei avto se je pojavil na trgu leta 1958 kot Subarujev prvi model, proizvajali pa so ga 12 let. V tem času so prodali skoraj 400.000 primerkov. Enega izmed njih bo oktobra na dražbi prodajala avkcijska hiša Sotheby's. Njegova posebnost je policijska preobleka. Sicer ni znano, ali so ga v njegovih najboljših letih zares uporabljali kot policijsko vozilo, ali pa gre le za zamisel katerega izmed zbirateljev, zagotovo pa s svojim ljubkim izgledom učinkovito preganja vsaj slabo voljo, če že zločincev ne.

Avto nosi barve novozelandskega Ministrstva za promet, ki je bilo ustanovljeno leta 1968. Njegov videz dopolnjujejo še sirene z lučjo.

Sotheby's še ne napoveduje, koliko pričakujejo zanj, toda pred desetletjem je bil na eni izmed njhovih dražb prodan za 16.500 dolarjev.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Ta avto je bil že zasnovan z mislijo na policijsko izvedenko, zagotavljanje avtoritete in krepitev samozavesti mož postave, ko se pripeljejo aretirat kakšnega dealerja ali mafiosa.
9.4.2020 11:47:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija