Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Poletje
S sončenjem avtomobila ubijete virus
Vsi vemo, da se avto, ki ga pustimo na soncu, zelo hitro zagreje na 50 stopinj in več. Znanstveniki so zdaj pokazali, da to ubija tudi zloglasni virus, ki povzroča COVID-19.
Artur Švarc
21. maj 2020 | 10:00:00

Znanstveniki Univerze v Georgiji trdijo, da ultravijolični žarki sonca, ki dosežejo notranjost avtomobila, učinkovito skuhajo zlohotni virus, ki je zaznamoval naše trenutno življenje, pa tudi druge mikroorganizme.

V izjavi za javnost so tako zapisali, da vročina izjemno skrajša življenjsko pot (če temu sploh lahko tako rečemo) virusa SARS-CoV-2. Medtem ko naj bi na papirju preživel en dan, na plastiki ali nerjavečem jeklu tri dni pri 22 stopinjah Celzija, medtem ko 50 stopinj učinkovito ubije 99,99 % virusov v samo 20 minutah. Pri 65 stopinjah se ta čas skrajša na samo 5 minut. Stvari, ki niso občutljive na temperaturo, lahko prav tako »posončite« v avtomobilu in jih učinkovito razkužite.

V poročilu so zapisali, da lahko pomaga tudi običajni sušilnik za perilo, ki prav tako segreje zrak na 60 stopinj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija