Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mazdin virtualni koncept za Gran Turismo Sport
Novice   |   Mazda RX-Vision GT3
Mazdin virtualni koncept za Gran Turismo Sport
Že nekaj časa nismo pisali o novih virtualnih avtomobilih iz GTS. To je prečudovita Mazda RX-Vision, prirejena za skupino GT3.
Artur Švarc
22. maj 2020 | 9:49:00

Novi konceptni dirkalnik je prišel skupaj z updateom za Gran Turismo Sport in je narejen na osnovi koncepta RX-Vision iz Tokijskega avtosalona 2015. Avto poganja naslednja generacija rotacijskega motorja Skyactiv-R, za dovolj moči pa ima v tej virtualni dirkalni Mazdi 4 rotorje. Rotacijski motor je kljub svojim slabostim kot sta žeja in obraba, tudi v resničnem svetu pristal v dirkanju in vrhunec dosegel 1991 na 24 ur Le Mansa, ko je Mazda zmagala slovito dirko s 787B.

Mazda je v GTS na voljo od danes ponoči, GT Sport pa ima dva dirkaška dogodka v počastitev 100-letnice znamke. Prvi je time trial v Spaju, drugi pa natečaj za najboljšo dirkaško podobo koncepta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija