Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri EuroNCAP zaostrili pogoje za pridobivanje varnostnih ocen
Če so v zadnjih letih skoraj vsi novi avtomobili kot po tekočem traku pridobivali pet zvezdic in visoke odstotke v varnostnih kategorijah, se bodo z letošnjim letom stvari morda obrnile na glavo. Mojstri svojega posla so vpeljali nove protokole v ocenjevalne standarde.
Peter Pirkovič
22. maj 2020 | 11:08:00

Po 23 letih bodo pri preskusu čelnega trka stoječo oviro zamenjali s premično, kakršno so uporabljajo pri bočnih trkih. Po novem bodo v avtomobilih še izboljšane preskusne lutke (Thor), ki bo izvedencem ponudile veliko več uporabnih podatkov, hkrati pa se bodo pri EuroNCAP zelo podrobno posvetili delovanju varnostnih asistentov. Poleg sistema, ki opozarja na utrujenost voznika, bodo posebno pozornost namenili sistemu AEB, saj so v ocenjevanje dodani novi testni scenariji (vzvratna vožnja in zavijanje v križišču). Povečuje se tudi hitrost premične ovire pri bočnem trku in istočasno se preverja vpliv poškodb pri stiku potnikov oziroma če je avto opremljen s sredinsko varnostno blazino.    

Inštitucija EuroNCAP se je pri snovanju novih protokolov povezala z mednarodno gasilsko organizacijo CTIF. Skupaj z njimi so postavili nova pravila za ocenjevanje varnosti po trčenju. To pomeni, da bodo proizvajalci nagrajeni z dodatnimi točkami, če bo sistem e-Call dispečerski službi posredoval čim bolj celovite in natančne podatke o lokaciji, tipu avtomobila in njegovi zgradbi (enostavnost dostopa do ponesrečenca).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija