Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nissan zapira tovarno v Barceloni, Renault odpušča
Pred francosko-japonsko navezo so težki časi. Težave avtomobilskega velikana je v zadnjih mesecih dodatno poglobil vpliv pandemije, kar bo v prihodnje nedvomno močno vplivalo na poslovanje.
Peter Pirkovič
29. maj 2020 | 9:50:00

Oba avtomobilska proizvajalca (vključno z Mitsubishijem), ki še vedno ostajata povezana, bosta v prihodnjih 3 letih konkretno zategovala pasove. Napovedano je krčenje modelske palete, zapiranje tovarn in odpuščanje. 

Prvi so včeraj to napovedali pri Nissanu. Načrt prestrukturiranja vsebuje zaprtje tovarne v Barceloni, medtem ko tovarniški obrat v Sunderlandu ostaja središče njihove evropske proizvodnje. Zaprtje španske tovarne, v kateri izdelujejo Navaro in električni NV200, pomeni prekinitev delovnega razmerja 3 tisoč zaposlenim, to pa hkrati pomeni konec poslovanja tudi za številne dobavitelje, zato ocenjujejo, da bo ta odločitev prinesla izgubo kar 25 tisoč delovnih mest. Prav tako so vodilni pri japonski znamki napovedali zniževanje proizvodnje za petino v naslednjih treh do štirih letih,  skrčila se bo tudi modelska paleta vozil, na globalnem nivoju bo tako prisotnih le še 55 modelov (zdaj trenutno 69). 

Za zdaj ne omenjajo, da bi z evropskega trga odšli, kot je to v začetku meseca poročal Reuters, a zelo pomenljivo je skupno sporočilo naveze, da se bo Nissan od zdaj fokusiral na ameriški, japonski in kitajski trg, kar posredno potrjuje namere, da bi se čez čas dejansko tudi poslovili, če rezultatov ne bo. Nova strategija naveze Renault-Nissan temelji na precejšnjem zniževanju razvojnih stroškov (delitev platform), razdelitvi vlog po segmentih in prisotnosti na svetovnih trgih.

Danes so svoj načrt zategovanja pasov predstavili še pri Renaultu. V obdobju treh let so si zadali načrt prihraniti 2 milijardi evrov. Najslabše jo bodo odnesli prav zaposleni. V Franciji nameravajo odpustiti 4600 ljudi, izven domače države pa še 10 tisoč zaposlenih. Tako kot Nissan, tudi vodilni pri Renaultu napovedujejo zmanjševanje proizvodnje iz 4 na 3,3 milijona vozil do leta 2024, to pa pomeni, da se bodo nekateri tovarniški obrati zaprli, čeprav tega neposredno ne napovedujejo, pač pa uporabljajo besedo optimizacija. Dejstvo je, da se prekinjajo vsi projekti povečanja proizvodnih zmogljivosti v maroški in romunski tovarni, preučuje se zmanjševanje proizvodnje v Rusiji, v kratkem pa se bodo začeli zelo resno pogovarjati o spremembah v francoskih tovarnah v Douaiju, Maubeugeju in Flinsu, medtem ko najbolj odkrito omenjajo zaprtje tovarne v Dieppu, kjer se izdeluje Alpine A110. Poleg tovarn se zapirajo tudi nekateri razvojno oddelki, oblikovalski studiji, zelo konkretno pa tudi zniževanje proračunov pri marketingu. Celoten proces zategovanja pasov bo Renault stal 1,2 milijarde evrov, hkrati pa velja omeniti, da bo na pomoč Renaultu priskočila tudi država. Omenja se finančno inekcijo v višini 5 milijard evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tyros
Nissanov Qashqai je še vedno v samem vrhu po prodaji tudi v EU, ne veliko slabše je tudi z njihovim Jukom , zato ne vidim logike zakaj bi zapuščali Evropo, po moje je vse skupaj bolj novinarske želja po senzacionalnih novicah in stvari pač napihujejo.
30.5.2020 15:48:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija