Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ford Puma s pestrejšo ponudbo
Fordov kompaktni križanec Puma bo odslej kupcem ponujal še več možnosti izbire. Ponudbo so dopolnili z dodatnim pogonskim sklopom in novo različico opreme.
Urša Prosenjak
30. maj 2020 | 7:55:00

Prvič je na voljo Puma z dizelskim 1,5-litrskim motorjem Ford EcoBlue z 88 kilovati, z novim sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko in novim nivojem opreme ST-Line Vignale. Novo Pumo izdelujejo v proizvodnem obratu v Craiovi v Romuniji, kjer je v proizvodnjo križanca Ford vložil 200 milijonov evrov, njihova skupna vlaganja v tovarno pa so od leta 2008 dosegla že skoraj 1,5 milijarde evrov.

Novi 1,5-litrski motor z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, ki v Sloveniji še ni na voljo, je predvsem namenjen kupcem, ki prevozijo veliko kilometrov, saj se ponaša z nizko porabo in z nizko količino izpustov. Za 100 km vožnje porabi povprečno 3,8 litra goriva, izpusti CO2 pa znašajo od 99 g/km.

Z novim sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom in 1,0-litrskim motorjem EcoBoost z 92 kilovati znašajo izpusti CO2 od 110 g/km, Puma pa v tem primeru na papirju porabi 4,9 l/100 km. Kupci se bodo lahko odločili tudi za blago hibridno tehnologijo. Puma je s pogonskim sklopom EcoBoost Hybrid na voljo z dvema različno močnima motorjema.

Križanca so izboljšali tudi z novim paketom opreme. Puma ST-Line Vignale je dopolnjena in razširjena športna različica ST-Line. Med unikatnimi podrobnostmi so zgornji del maske in obroba iz poliranega aluminija, ebenovinasto črn spodnji del maske, spodnji del zadnjega odbijača v barvi karoserije in velik zadnji spojler. Serijska oprema vključuje žaromete LED, oblazinjenje sedežev z usnjem Windsor, usnjeno oblazinjenje volana Manacor, vrhunski zvočni sistem B&O in sistem za uporabo brez ključa Ford KeyFree.

V začetku meseca je Ford napovedal, da se bo v drugi polovici leta paleti modelov pridružila še nova Puma ST, ki jo pripravlja Ford Performance. Tudi druge različice Pume – Trend, Titanium, Titanium X in ST-Line X – se lahko pohvalijo s serijskimi inovativnimi tehnologijami, kot sta Fordov sistem za obveščanje o lokalnih nevarnostih, ki ga omogoča modem FordPass Connect, in vsestranska rešitev za shranjevanje Ford MegaBox, s katero je možno v pokončnem položaju prevažati do približno 115 cm visoke nestabilne predmete, kot so lončnice ali palice za golf.

 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija