Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ženeva 2021 pod vprašajem zaradi finančnih težav
Avtomobilski salon je bil ena prvih gospodarskih žrtev pandemije koronavirusa. Le nekaj dni pred načrtovanim dogodkom so ga organizatorji odpovedali, saj se je ravno takrat pandemija začela skoraj nenadzorovano širiti po Evropi. Proizvajalci so tako svoje nove modele predstavili s pomočjo spletnih kanalov.
Urša Prosenjak
1. junij 2020 | 7:29:00

Čeprav se pandemija počasi ustavlja, pa to ni zagotovilo, da bo prihodnje leto v marcu ženevski avto salon mogoče organizirati. Razlogi so tokrat finančne narave.

Kot sporoča organizator, se je njihova finančna situacija znatno poslabšala. Mednarodna organizacija proizvajalcev avtomobilov naj bi zato sprejela posojilo ženevske vlade, kar pa je za organizacijo nesprejemljivo. Posojilo bi znašalo 16,8 milijonov švicarskih frankov ali 15,7 milijonov evrov, pogoj pa bi bil prenos dogodka vključno v konceptom na Palexpo SA, kar pa je po besedah organizatorjev v nasprotju z njihovim namenom, zato posojilo zavračajo.

Na stran organizatorja so se postavili tudi razstavljalci, ki podpirajo zavrnitev posojila in pozivajo organizacijo k načrtovanju avtomobilskega salona v letu 2022. Še ena odpoved dogodka bi neposredno vplivala na švicarsko gospodarstvo. Gre namreč za enega najbolje obiskanih avtomobilskih salonov, ki letno privabi okoli 600.000 obiskovalcev in 10.000 novinarjev z vsega sveta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija