Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dacia
Namesto Lodgyja novi sedem sedežni SUV
Romuni se že nekaj let poigravajo z idejo o SUV, večjem od Dusterja.
Artur Švarc
1. junij 2020 | 6:49:00

Po virih blizu tovarne naj bi za zdaj še neimenovani model luč sveta ugledal prihodnjo pomlad in v pokoj poslal model Lodgy. Največja Dacia nikoli ni uspela, lani so prodali vsega 28.944 primerkov po celi Evropi – Dusterja je – za primerjavo – kupilo kar 10-krat več kupcev.

Francoski medij L'Argus je zapisal, da bo novi SUV meril 4,5 metra v dolžino in bo postavljen na podaljšano platformo CMF-B, na kateri sta že Clio in Captur in aktualni Nissan Juke. Avto bo imel drugačno podobo in bolj ostre škatlaste poteze kot Duster, da bi s tem dobili več prostora za tretjo vrsto sedežev.

Tehnično seveda ne bo v samem vrhu, dobrote kot je avtonomna vožnja in podobno bi ga preveč podražile, lahko pa pričakujemo opozorilnik za mrtvi kot in menjavo pasu.

Avto bo na voljo z 1- in 1,3-litrskim TCe in 1,5-litrskim dizlom dCi. Ne izključujejo niti hibridnega sistema, ki ga ima novi Clio.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Meni bolj izgleda kot kombi.
1.6.2020 22:33:23
klemens
spartan naslednik naj bi bil bolj SUV-ast
3.6.2020 11:06:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija