Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Na današnji dan
Obvezno opravljanje izpita v Veliki Britaniji
Na današnji dan 1935 je bil za vse voznike, ki so začelo voziti po prvem aprilu 1934 , uveden vozniški izpit.
Artur Švarc
1. junij 2020 | 7:04:00

Najbolj zanimivo je, da se test izpred 85 let ni veliko razlikoval od današnjega. Ni bilo sicer teoretičnega preizkusa, kandidate pa so vseeno »zaslišali« o osnovah obnašanja v prometu, preden so lahko sedli za volan za praktični del. Preizkus v tistem obdobju je vključeval nenadno ustavljanje, speljevanje v klanec, obračanje na mesu, nakazovanje smeri z vozilom ali roko, parkiranje in prebiranje registrske tablice.

 

Sama vožnja je trajala 30 minut, test pa je opravilo v povprečju 63 % kandidatov. Autocar je takrat zapisal, da preizkus nikakor ni enostaven in da je potrebno dobro poznavanje teorije, poznane kot Higway Code in njena uporaba v praksi.

Autocar je še dodal, da je bistvo preizkusa varnost in da odnos do vozila kot je grobo prestavljanje, ne bo vplivalo na rezultat.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija