Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Tesla
Model 3 brez zaviranja v tovornjak
Teslin sistem samodejne vožnje je ponovno pokazal, da tehnologija še ni popolna. Tokratni incident se je zgodil na tajvanski avtocesti.
Urša Prosenjak
2. junij 2020 | 7:01:00

Sistem Autopilot se zanaša predvsem na kamere, zato se zlahka zgodi, da spregleda nepremičen objekt svetle barve. Na Tajvanu se je to zgodilo Teslinemu Modelu 3, ki je z veliko hitrostjo trčil v prevrnjen tovornjak. V avtu je bil le voznik, ki pa se v nesreči ni huje poškodoval.

Posnetek nesreče se je hitro razširil po družabnih omrežjih ter sprožil razpravo o varnosti sistema ter Teslinem oglaševanju Autopilota. Tesla sicer jasno opozarja, da mora voznik sistem samodejne vožnje nenehno nadzirati ter spremljati dogajanje v prometu. Kljub temu vsi vozniki tega ne upoštevajo, kar je potrdil tajvanski dogodek.

Voznik je po nesreči pojasnil, da je pričakoval, da bo avto sam zaznal morebitno oviro, zato ni bil pozoren na promet. Spregledal je tako prevrnjen tovornjak, kot tudi človeka, ki ga je tik pred trčenjem z mahanjem poskušal opozoriti na oviro.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija