Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Renault od države dobil 5 milijard evrov pomoči
V luči reševanja težkih razmer za Renault zaradi epidemije, ki je poskrbela za strmoglavljenje prodaje, je tamkajšnja vlada priskočila na pomoč z inekcijo svežega denarja.
Peter Pirkovič Renault
3. junij 2020 | 15:05:00

Francoska država, ki ima 15 odstotni delež v lastništvu omenjene francoske znamke, je že prejšnji teden napovedala pomoč in zdaj to napoved tudi uresničila. Potrdili so posojilo v višini 5 milijard evrov z državnim jamstvom, dodatne tri milijarde pa je država namenila za spodbujanje prodaje novih vozil. Prejšnji teden so pri Renaultu sami napovedali precejšnje varčevanje (cilj je v treh letih prihraniti 2 milijardi evrov), čeprav to pomeni tudi ukinitev skoraj pet tisoč delovnih mest samo v Franciji, kar je malce v nasprotju z željami oblastnikov. Namreč, še nedolgo od tega je država pomoč pogojevala s tem, da ohranijo delovna mesta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Če je treba 5 mlrd vržti zaradi dveh mesecev izpada, potem ne bodo dolgo brcali.
3.6.2020 16:16:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija