Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nissan
Sunderland za obstoj potrebuje dogovor Brexita
Brezcarinski dogovor med EU in Veliko Britanijo je ključnega pomena za največjo britansko avtomobilsko tovarno. Prihodnost Nissanove tovarne v Sunderlandu je namreč negotova, če Velika Britanija zapusti Evropsko unijo brez trgovskega sporazuma.
Urša Prosenjak
5. junij 2020 | 7:12:00

Nissanova tovarna na severovzhodu Velike Britanije je največja tovarna avtomobilov in proizvede 350.000 vozil letno, njen največji trg pa je prav Evropska unija. V intervjuju za BBC je Nissanov operativni vodja Ashwani Gupta poudaril, da je brezvarinski dogovor ključen za prihodnost tovarne.

»Smo vodilni proizvajalec avtomobilov v VB in ta položaj želimo obdržati, temu smo predani,« pojasnjuje Gupta. »Brez ugodne rešitve vprašanja carin bo to veliko težje.« Nissan je medtem že potrdil zaprtje svoje tovarne v Barceloni, kar bo posledično privedlo do izgube 3000 delovnih mest.

Nissan sicer ostaja v Evropi, vendar bodo v Sunderlandu najverjetneje izdelovali tudi nekatere Renaultove modele, kar bo odvisno od francoskega podjetja, dodaja Gupta.

Proizvodnjo so v Sunderlandu, tako kot v večini drugih tovarn v Evropi, v času pandemije ustavili, ponovno pa jo bodo zagnali še ta mesec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija