Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Finančna kriza
McLaren od bahrajnske banke dobil zajetno posojilo
Britanski proizvajalec superšportnikov skupina McLaren, ki vključuje tudi njihovo ekipo Formule 1, je od bahrajnske banke pridobil 150 milijonov funtov.
Urša Prosenjak
1. julij 2020 | 7:40:00

Pandemija je podjetje močno prizadela, saj jim je ob ustavitvi proizvodnje prodaja močno upadla. V maju so tako sporočili, da bo brez službe ostalo 1200 delavcev.

Bahrajnsko finančno podjetje Mumtalakat Holding je večinski delničar skupine McLaren, v lasti imajo kar 56 % delnic, isto podjetje pa je tudi lastnik 44 % odstotkov bahrajnske državne banke. S posojilom se bo McLaren tako izognil grozeči insolventnosti. Andreas Seidl je ob tem poudaril, da prihodnost McLarnove ekipe F1 ni bila nikoli ogrožena.

»Za ekipo je bilo to težko obdobje,« poroča Seidl. »Dobre novice, ki smo jih prejeli v ponedeljek, nam bodo vsem motivacija in bomo ponovno lahko popolnoma osredotočeni na to, kar radi delamo in kar delamo najbolje.«

McLaren je bila prva ekipa, ki je osebje poslala na čakanje in kjer so voznikoma Landu Norrisu in Carlosu Sainzu zmanjšali plače. Kljub temu ni nihče dvomil v obstoj ekipe. Seidl pojasnjuje, da gre zasluga temu, da sta on in Zak Brown natančno poznala situacijo. Finančna situacija letošnje sezone ni prizadela, izvedli so vse predvidene nadgradnje.

V iskanju najboljše rešitve so pomislili tudi na prodajo svoje stavbe v Wokingu in manjšinskega deleža podjetja, ter na hipotekarno posojilo na svoje zgodovinske avtomobile.

»Našli smo najboljšo možnost financiranja, ki nas ne bo le pripeljala skozi krizo, pač pa nam omogočila najboljši položaj, da bomo v prihodnosti konkurenčni. Zato sem z novico zelo zadovoljen,« zaključuje Seidl.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija