Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Fiat
Rojstnodnevno presenečenje Fiata 500
Ob 63. rojstnem dnevu ikone so v Torinu odprli virtualni muzej.
Urša Prosenjak
5. julij 2020 | 7:24:00

Pred 63 leti, 4. julija 1957, je Fiat svetu predstavil enega svojih najslavnejših avtomobilov: legendarni model 500. Malček se je takoj prikupil širši javnosti, postal pravi fenomen in ambasador italijanskih blagovnih znamk.

Fiat 500 prve generacije je postal sinonim za svobodo in mobilnost Italijanov v 1950-ih, njegov družbeni vpliv pa je bil tolikšen, da so ga leta 2017 ob 60-letnici nastanka uvrstili v stalno zbirko Muzeja moderne umetnosti (MoMa) v New Yorku. Desetletje pred tem, ko je malček praznoval pol stoletja obstoja, je dobil naslednika druge generacije, ki je postal simbol italijanske mode in stila. Z letošnjo tretjo generacijo je ponovno pripravljen napraviti revolucijo urbane mobilnosti s pomočjo inovacij in tehnologije.

V Torinu so 63. rojstni dan legende obeležili v velikem slogu. V tovarni Mirafiori je na povsem prenovljenih linijah stekla proizvodnja modela New 500, četrto nadstropje muzeja umetnosti Pinacoteca Agnelli v kompleksu Lingoto pa so odprli muzej Virtual Casa 500. V virtualnem muzeju so razstavljene preteklost, sedanjost in prihodnost ikoničnega modela 500, vsebine pa si lahko ogledamo s pomočjo pametnega telefona, računalnika ali tablice ter na ta način prepotujemo celotno zgodovino malega Italijana.

To pa ni edino rojstnodnevno presenečenje. S 4. julijem 2020 so začeli pooblaščeni prodajalci zbirati naročila za novi kabriolet New 500 La Prima.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija