Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Francija
Daimler prodaja tovarno, kjer nastaja Smart
Posledice pandemije so prisilile mnoga podjetja v preoblikovanje proizvodnje in načrtov za prihodnost. Daimler je tako pravkar sporočil, da bodo v prihodnjih letih intenzivno investirali v tehnologijo prihodnosti s ciljem brezogljične mobilnosti.
Urša Prosenjak
6. julij 2020 | 7:54:00

Razvoj ni poceni in z uvedbo novih proizvodnih linij, urejenjem osebja in dobavo delov se stroški elektrifikacije in digitalizacije znatno povečajo. To je botrovalo temeljiti analizi in oceni svetovne proizvodne mreže podjetja, kar je privedlo Daimler do tehtanja možnosti prodaje tovarne v Hambachu v Franciji. Gre za tovarno, ki že vrsto let proizvaja model Smart.

Predsednik upravnega odbora podjeja Damiler AG in Mercedes-Benz AG, Ola Källenius, je povedal, da postopek transformacije podjetja in proizvodov teče kolikor mogoče hitro. V luči prihodnjih večjih investicij, zlasti na področju elektrifikacije in digitalizacije nenehno vnašajo nove ukrepe za povečanje učinkovitosti.

»To vpliva na vsa področja podjetja po vsem svetu. Hkrati pa učinki pandemije na ekonomijo ustvarjajo drugačne pogoje na trgu in v tem kontekstu optimiziramo svojo svetovno proizvodno mrežo. Zato načrtujemo prodajo tovarne v Hambachu,« pojasnjuje Ola Källenius

Markus Schäfer, član upravnega odbora Daimler AG in Mercedes-Benz AG, dodaja, da ta faza ekonomskega izziva zahteva uravnoteženje ponudbe in povpraševanja. »Te spremembe zadevajo tudi tovarno v Hambachu. Cilj, ki nam je pomemben, je zagotovitev prihodnosti lokacije. Pomomben pogoj pa je ohranitev izdelave trenutnega modela Smart v Hambachu.«

Od odprtja v oktobru 1997 je tovarna v Hambachu izdelala več kot 2,2 milijona primerkov modela Smart Fortwo. Trenutno tovarna s 1600 zaposlenimi izdeluje četrto generacijo Smart EV, Smart EQ Fortwo in Smart EQ Fortwo Cabrio.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Tega Kaleniusa ni nic prida, ce mene kdo vprasa.
6.7.2020 15:31:59
etilometer
Spartan pa ne a se lahko to tudi zgodi švabam .....pa šved jih vodi 😂
7.7.2020 0:03:53
Macolar
Italijani so ze pred krizo na kolenih prosili francoze za pomoč.
7.7.2020 6:39:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija