Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lamborghini
Hibridni Sian Roadster razkrit
Lamborghini je svojim kupcem ponudil omejeno izdajo svojega najsodobnejšega kabrioleta. Sian Roadster ponuja inovativni hibridni pogon in široke možnosti individualizacije.
Urša Prosenjak
9. julij 2020 | 7:17:00

S sprednje strani je Sian Roaster zelo podoben lanskoletnemu kupeju, prav tako je enako aerodinamičen. V notranjosti je vozniku na voljo veliko tehnološko dovršene digitalne opreme s 3D natisnjenimi zračniki, kamor lahko kupec doda svoje inicialke. Po meri lahko prilagodi praktično vsak del notranjosti, vključno z oblazinjenjem.

Vodja Lamborghinijevega oddelka oblikovanja Mitja Borkert je že pred časom povedal, da niti dva primerka Siana kupeja ne bosta enaka, zato lahko to pričakujemo tudi v primeru roadsterja. Ta je opremljen z enakim hibridnim sistemom kot kupe, ima pa sredinsko nameščen atmosferski V12 motor in elektromotor. Njuna skupna moč je 819 konjev, do 100 km/h pa potrebuje 2,9 sekunde.

Namesto litij-ionske baterije uporablja superkondenzator, kar ni niti najenostavnejša niti najlažja opcija hibrida, vendar je po mnenju inženirjev to najboljša rešitev, ki je trikrat močnejša kot baterija s primerljivo težo.

Lamborghini bo izdelal le 19 primerkov Sian Roadsterja, vsi pa so že rezervirani. Cena še ni znana, toda kupe, ki je prav tako razprodan, stane od 2 milijona evrov naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Superkondenzator je trikrat močnejša opcija kot baterija s primerljivo težo? Resno?
9.7.2020 10:31:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija