Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Formentor kot službeni avto nogometašev, El-Born kot prvi Cuprin električni športnik
Novice   |   Cupra
Formentor kot službeni avto nogometašev, El-Born kot prvi Cuprin električni športnik
Samostojna španska avtomobilska znamka ima jasno postavljene cilje in načrte za prihodnost. Nekaj teh so razkrili v zadnjih dneh.
Peter Pirkovič Cupra
9. julij 2020 | 9:25:00

V koncernu Volkswagen so pričakovano prednost pri razvoju električnega športnika namenili prav znamki Cupra. El-Born, ki smo ga lansko leto že spoznali kot študijsko vozilo, se zdaj predstavlja kot končni produkt te znamke. Grajen je na MEB platformi, kjer je že nastal tudi VW ID.3, zmogljiv električni pogon s pogonom na zadnja kolesa in z 82 kWh baterijo, bo zmogel v idealnih razmerah prevoziti tudi do 500 km, šprint od 0 do 100 km/h pa bo trajal 7,5 sekunde. Poleg drzne zunanje oblike bo opremljen še z 20-palčnimi platišči, velikim 10-palčnim zaslonom na sredinski konzoli, športnimi sedeži, zadnjim krilcem in s kopico drugih dodatkov. Avto bo na ceste zapeljal prihodnje leto, ko bodo znane tudi cene. 

Na drugi strani Cupra nadgrajuje tesen marketinški odnos z nogometnim klubom iz Barcelone. Ta zgodba ni nova, saj so partnerstvo sklenili že pred časom, bodo pa zdaj sodelovanje okrepili še na način, da bo Cuprin Formentor postal službeni avto vseh igralcev in glavnega trenerja FC Barcelona. To hkrati pomeni, da bo znamko aktivno promoviral tudi eden izmed najboljših nogometašev na svetu Lionel Messi in njegov soigralec, vratar Marc-Andre ter Stegen. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija