Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nova storitev
Bi želeli izvedeti več o avtomobilu na daljavo?
Pri Renaultu, Nissanu in znamki Dacia pri nas uvajajo novo storitev, ki ga je posledično prinesel koronavirus.
Uredništvo
11. julij 2020 | 7:20:00

Gre za spletni klic v živo, ki obiskovalcem strani renault.si, nissan.si in dacia.si prek uporabe spletne kamere in mikrofona omogoča neposreden stik s prodajnim svetovalcem, kot da bi se srečala v samem salonu. Video klic v živo je personalizirana spletna storitev, prek katere je denimo možno pridobiti informacije o novem ali rabljenem vozilu Renault, Nissan ali Dacia, dobiti pomoč pri sestavljanju izbranega modela vozila in opreme v spletnem konfiguratorju, zaprositi za elektronski katalog ali ponudbo – vse to prek video razgovora s prodajnim svetovalcem v izbranem salonu. Tehnologija svetovalcu ob računalniku omogoča tudi uporabo mobilnega telefona, s čimer se lahko svetovalec sprehodi do razstavljenega vozila in v živo predstavi to vozilo.  

S to novo spletno storitvijo znamke Renault, Nissan in Dacia nadaljujejo z uresničevanjem svoje vizije »Easy Life«, ki potencialnim in obstoječim kupcem ponuja preprosto in privlačno izkušnjo. Video klic v živo se predstavlja tudi na družbenih omrežjih vseh treh znamk. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Na prvi pogled super. Po drugi strani bodo pa na ta račun trpele stranke v salonu...
11.7.2020 12:22:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija