Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes
Vrača se Black Series
Mercedes-AMG GT Black Series se vrača z uradno premiero 15. julija. To bo prvi novi model Black Series po različici SLS AMG iz leta 2014.
Urša Prosenjak
14. julij 2020 | 8:02:00

Pred premiero si novost lahko ogledamo v napovedniku, ki povsem razkriva kupe in njegov agresivni videz s številnimi dodelanimi podrobnostmi. Kar pa za zdaj ostaja še skrivnost, pa je dogajanje pod pokrovom motorja. Ugiba se, da bi AMG GT Black Series lahko poganjal dvojni turbo V8 z močjo 536 kW in 850 Nm navora. Če podatki držijo, bo Black Series velik skok naprej od obstoječega AMG GT R s 430 kW in 700 Nm. Pričakujemo lahko še izboljšave vzmetenja in zavor.

Govori se tudi, da GT Black Series odpelje krog Nordschleife v Nüburgringu v zavidljivih 6 minutah in 58 sekundah, kar je izboljšava v primerjavi s 7 minutami in 10 sekudami, kolikor za enak krog potrebuje GT R.

Neznanka je tudi cena, najverjetneje pa bo višja od osnovne cene AMG GT R, ki znaša slabih 144.000 evrov. Če govorice o zmogljivosti držijo, se utegne cena približati znesku 180.000 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija