Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Okrepljeni z nekdanjim Teslinim inženirjem
Novice   |   Rimac
Okrepljeni z nekdanjim Teslinim inženirjem
Rimac je eden redkih startupov, ki so pokazali zmožnost parirati gigantom, kot je Tesla. Njihov prototip Concept_One je prepričal Porsche, ki je tako postal manjši delničar podjetja, ter utrl pot kasnejši investiciji Hyundai. Zgodbo o uspehu hrvaškega proizvajalca luksuznih avtomobilov pa bo odslej soustvarjal inženir Chris Porritt, ki se je kalil v podjetjih kot so Aston Martin, Apple in Tesla.
Urša Prosenjak
29. julij 2020 | 7:18:00

Pri Aston Martinu je bil Porritt glavni inženir pri razvoju modelov V12 Vantage Zagato in One-77. Leta 2013 je postal podpredsednik oddelka inženiring pri Tesli, od koder se je tri leta kasneje zavihtel na odgovoren položaj pri Applu, kjer je bil zadolžen za posebne projekte.

Ta mesec ga je v svoje vrste sprejel Rimac, kjer bo opravljal delo vodje tehnološkega oddelka, med njegove prve projekte pa bo spadal električni hiperšportnik C_Two.

"Priložnost za kariero pri Rimac Automobili so sanje vsakega inženirja. Ker je skoraj vsaka komponenta zasnovana in izdelana znotraj podjetja, nam to daje možnost ustvariti nekaj povsem novega. To je odličen kraj, kjer lahko uporabim vse svoje dosedanje izkušnje, " je o svoji novi karieri potezi povedal Porritt.

Kljub vsemu pa bo pri uporabi svojih izkušenj moral biti previden zaradi nevarnosti kršitve morebitne konkurenčne klavzule. Pred dnevi je namreč Tesla vložila tožbo proti podjetju Rivian, ki naj bi jim sistematično speljevalo kader ter od njih izvabljalo poslovne skrivnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija