Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mazda
Pričakujejo rekordno letno izgubo
Mazda pričakuje rekordno letno izgubo zaradi zmanjšanega povpraševanja po avtomobilih zaradi pandemije in z njo povezane gospodarske krize.
Urša Prosenjak
1. avgust 2020 | 7:44:00

Ocenjujejo, da bo letna izguba do marca znašala 383,5 milijonov dolarjev. Dobiček je sicer padal že zadnji dve leti, saj so se soočali z upadom prodaje na svojih dveh največjih tržiščih, v ZDA in na Kitajskem. V letošnjem fiskalnem letu pričakujejo 8-odstotni upad prodaje na svetovnem trgu, kar bi pomenilo 1,3 milijona prodanih avtomobilov. To bi pomenilo najnižjo letno prodajo v zadnjih sedmih letih ter botrovalo operativni izgubi, zaradi česar letos ne bodo izplačali dividend.

Po napovedi analitikov, ki predvidevajo letno izgubo 46 milijard jenov, je vrednost Mazdinih delnic padla za 7 odstotkov. V prvi četrtini letošnjega leta so zabeležili operativno izgubo 45,3 milijarde jenov. V drugi četrtini je prodaja padla na 244.000 prodanih vozil, povpraševanje je bilo predvsem zmanjšano na domačem in evropskem trgu.

Rešilno bilko pa trenutno za Mazdo predstavlja Kitajska, ki si je po pandemiji relativno hitro opomogla. Prodaja se je tam v drugi četrtini povečala za 13 odstotkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija