Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Viadukt San Giorgio
Nov začetek za Genovo in spomin na tragedijo
Slabi dve leti po tragediji v italijanski Genovi, ko se je zrušil viadukt Morandi, so včeraj na istem mestu slovesno odprli nov viadukt San Giorgio.
Urša Prosenjak
4. avgust 2020 | 7:01:00

Ob dogodku so se z minuto molka poklonili 43 žrtvam nesreče, nato pa je župan mesta Genova Marco Bucci uradno odprl novi viadukt. Otvoritev je pospremil prelet vojaških letal, ki so spuščala dim v barvah italijanske zastave, in zvok siren ladij v tem pristaniškem mestu.

Dogodka sta se udeležila italijanski predsednik Sergio Mattarella, ki se je pred prireditvijo srečal s svojci žrtev nesreče, in italijanski premier Giuseppe Conte, ki v novem viaduktu vidi simbol nove Italije. »Genova je dokazala, da lahko premaga težave in se pogumno sooči s prihodnostjo,« je dejal.

Novi viadukt v obliki ladje je delo 82-letnega italijanskega arhitekta Renza Piana, domačina iz Genove. »Gradnja viadukta je čudovita, je gesta miru. Upam, da bodo ljudje viadukt sprejeli in ga imeli radi, ter da bo tako postal del njihovih življenj. Viadukt je močan in preprost kot to mesto,« je povedal ob včerajšnjem dogodku.

Gradnja je bila zaključena v rekordnem času, trajala je leto dni, prekinila je ni niti pandemija. Okoli 1000 delavcev je delalo podnevi in ponoči, projekt, ki je vreden 202 milijona evrov, pa je financiral upravljalec avtocest Autostrade per l'Italia. Ta sicer velja za glavnega krivca tragedije pred dvema letoma, saj naj bi se most zrušil zaradi slabega in malomarnega vzdrževanja. Preiskava in z njo povezani sodni postopki še niso končani, osumljenih pa je več kot 70 ljudi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
bacco
Pri nas bi v tem času, z malo sreče, morda že izbrali izvajalca za rušenje starega mostu.
4.8.2020 15:50:16
alfafil
Pa most še stoji?
5.8.2020 10:20:24
skrivo
bacco: dvomim
6.8.2020 23:04:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija