Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Prevara
McLaren pod krinko Porscheja
Dvojemu se ni mogoče izogniti: smrti in davkom. Nek Filipinec pa se je odločil, da bo to trditev ovrgel vsaj v drugem delu. Poskušal se je izogniti plačilu davka za svoj novi McLaren 620R. Seveda neuspešno.
Urša Prosenjak
6. avgust 2020 | 7:43:00

Podjetnemu kupcu so avto dostavili iz tujine v filipinsko glavno mesto Manila 16. julija. Za uvoz McLarna 620R bi moral plačati 343.000 dolarjev carine, česar pa ni nameraval. Da bi se temu izognil, je avto uvozil kot Porsche Cayman, za katerega bi moral plačati le 30.581 dolarjev carine. Dejanskega avta niti ni zakrinkal, ponaredil je le dokumente. Gre za enega najstarejših trikov – nekaj skriješ vsem na očeh in upaš, da ne bo nihče opazil. Toda budnim očem carinikov ni ušla podrobnost, da avto v pošiljki ni Porsche, ampak superšportnik McLaren, zato so 3. avgusta avto zasegli.

Poleg zaplembe avta bodo Filipinca doletele tudi sankcije zaradi poskusa carinske prevare.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
Carine majo tam na uvožene avte pa nore.
5.8.2020 20:41:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija